Kapcsolat

Szombathely Megyei Jogú Város Értéktára

Cím: 9700 Szombathely,
Kossuth Lajos u. 1-3.
E-mail: info@szombathelyiertektar.hu
Kapcsolat

Kapcsolat

Szombathely MJV Polgármesteri Hivatal

Egészségügyi, Kulturális és Koordinációs Iroda

Szombathelyi Értéktár Bizottság

9700 Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.

Telefon: 94/520-151Agrár- és élelmiszergazdaság

Tanüzem - Tankenyérbolt

Tanüzem - Tankenyérbolt

Az elmúlt 46 év alatt a Tanüzem rászolgált a jó hírnevére, hiszen minőségi pék és cukrászipari termékeket állít elő, az átlagos piaci árnál alacsonyabb értékesítési áron. A környéken lakók mind visszajáró vásárlói az üzletnek, a legforgalmasabb délelőtti órákban előfordul a pár perces várakozás is a sok vásárló miatt.

A tanüzemben biztosítják a szakemberképzést, amely nagyon fontos dolog.
A tankenyér boltban kapható termékek előállítását azon fiataloknak köszönhetjük, akik a tanulásukatésszakmaigyakorlatukatkövetőenazországszámosterületéngyártjákszámunkra a finomabbnál finomabb pékárukat,süteményeket.

Tanüzem

1972. december 1-én adták át a Kismezei utca 2. szám alatt épült új sütőipari tanüzemét az akkori nevén Hevesi Ákos Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetnek, ma már Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnak.

A beruházás a megyei tanács költségvetéséből valósult meg több célból. Az akkor megfogalmazott irányelvek szerint szakembereket kívántak nevelni a szakközépiskola részére, ami valósággá is vált, hiszen jelenlegi oktatóink többsége diákként itt tanulta meg a szakma fortélyait. Ugyanakkor az egész Dunántúl területén kívánták biztosítani a szakemberképzést, és a szombathelyiek számára kenyeret és más pékárukat állítottak elő.

Az évtizedek alatt a Tanüzem rászolgált a jó hírnevére, minőségi pék és cukrászipari termékeket állít elő az átlagos piaci árnál alacsonyabb értékesítési áron. A környéken lakók mind visszajáró vásárlói üzletünknek, a legforgalmasabb délelőtti órákban gyakori a pár perces várakozás is a sok vásárlómiatt.

A Tanüzem legfontosabb egységei:

  • Sütő tanműhely
  • Édesiparitanműhely
  • Cukrász tanműhely
  • Laboratórium
  • Gépészműhely

A sütő tanműhelyünkben a kenyérféléken, zsemlén, kiflin túl számos hagyományos pékterméket állítunk elő: briós, bukta, túrós batyu, fonott kalács, foszlós kalács, pogácsák többféle módon, kakaós csiga stb.

Az édesipari tanműhelyünkben édes teasüteményeket, kekszeket, bonbont, kakasnyalókát, csokoládéféléketkészítünk.

Cukrász tanműhelyünkben hagyományos tortákat, szelet süteményeket, tekercseket, teasüteményeket gyártunk.

A laboratórium a különböző élelmiszeripari vizsgálatok helyszíne, amiket részben a termelés során kötelező elvégezni, részben pedig tanulóink szakmai gyakorlatait is itt folytatjuk.

Gépészműhelyünkben diákjaink a szakmákhoz tartozó géptani ismereteket sajátítják el.

A tanüzemhez egy tankenyér bolt is tartozik, ahol az előállított termékeket meg lehet vásárolni.

Kondics Ferenc
igazgató

Csatolt fájl(ok)Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathely Megyei Jogú Város Értéktára - Magyar