Kapcsolat

Szombathely Megyei Jogú Város Értéktára

Cím: 9700 Szombathely,
Kossuth Lajos u. 1-3.
E-mail:
info@szombathelyiertektar.hu
Kapcsolat

Kapcsolat

Szombathely MJV Polgármesteri Hivatal

Egészségügyi, Kulturális és Koordinációs Iroda

Szombathelyi Értéktár Bizottság

9700 Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.

Telefon: 94/520-151Bemutatkozás


Tisztelt Szombathelyi Polgár!

Jó helyen jár a szombathelyiertektar.hu oldalon, ha szereti ezt a várost és fontosnak tartja, hogy az egykori és a mai Szombathely szellemi, anyagi, természeti és közösségi értékeit a következő generációknak is megőrizzük. Ebben az Ön segítségére is számítunk!

A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény, valamint a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet alapján helyi, megyei és országos szinten is elkezdődött a magyar értékek összegyűjtését és megőrzését szolgáló feltáró munka. Az értéktárak létrehozása azt a célt szolgálja, hogy nemzeti értékeinkről országos adatbázis készüljön, a gyűjteményben szereplő értékek közkinccsé, itthon és külföldön is ismertté váljanak, és maradjanak fenn, erősítve a nemzeti tudatot és a hazai gazdaságot. 

A közgyűlés döntése alapján, 2014. március 25-én, Szombathelyen is megalakult a Települési Értéktár Bizottság, amelynek feladata, hogy összegyűjtse a városban fellelhető vagy itt létrehozott nemzeti értékeket. Az Értéktárba kerülésre méltó, egyedi és megőrzendő értékekre az Ön (és a civil szervezetek) javaslatait is várjuk az alábbi kategóriákban:

   - agrár- és élelmiszergazdaság
   - egészség és életmód
   - épített környezet
   - ipari és műszaki megoldások
   - kulturális örökség
   - sport
   - természeti környezet
   - turizmus és vendéglátás

Javaslatot a Letöltések menüpontban található Javaslattételi lapon tehet. A kitöltött és megfelelő mellékletekkel ellátott dokumentumot juttassa el az alábbi elérhetőségek egyikére:

- elektronikusan az info@szombathelyiertektar.hu címre

vagy

- postai úton (elektronikus adathordozón mellékelve) az alábbi címre:

             Szombathely MJV Polgármesteri Hivatala
             Egészségügyi és Közszolgálati Osztály
             Egészségügyi, Kulturális és Koordinációs Iroda
             9700 Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.

A javaslatokban megjelölt értékeknek a Települési Értéktárba történő felvételéről a Szombathelyi Települési Értéktár Bizottság 90 napon belül dönt. Az értéktárba felvételre került értékek leírással és fotóval együtt felkerülnek az értéktár honlapjára, így mindenki megismerheti őket. Ha a javaslat helyi jelentőséget meghaladó értéket tartalmaz, a bizottság továbbítja a Vas Megyei Értéktárba, ahonnan az a Magyar Értéktárba vagy – amennyiben egyediségével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményét képviseli - akár a Hungarikumok Gyűjteményébe is bekerülhet. 

Örömmel várunk minden szombathelyi ötletet, javaslatot. Írja meg nekünk, mit tart olyan védendő és megőrzendő értéknek, ami nélkül ez a város nem lenne ugyanaz! 

Szombathely, 2020. július 29.

 

Bődi Lívia
a Szombathelyi Települési Értéktár Bizottság elnöke
Vissza az előző oldalra!
Szombathely Megyei Jogú Város Értéktára - Magyar